Jaana

Olen tyyli-, brändi- ja imagokonsultti Jaana Ylén-Hurme. Asun Helsingissä ja perheeseeni kuuluvat komea nuorimies, aviomieheni ja kolme ihanaa koiraa.

Jo lapsena olin kiinnostunut kaikesta kauniista. Tyylitietoisen mummini opastuksella harjoittelin naisena olemista ja harjoitteluun kuuluivat mummin vaatteiden lainaamisen lisäksi mm meikkaaminen ja korkokengät. Oi niitä aikoja ja kiitos rakkaalle mummilleni.

Värianalyysiin törmäsin ensimmäisen kerran vuonna 1992. Voi tuota yllätysten päivää kun sain kuulla olevani kevät vuodenaika ja esimerkiksi pinkit vaatekerrat tai poskipunat eivät kuuluneet enää minun värimaailmaani. Mutta oli kuitenkin erittäin helpottavaa tietää omat värinsä ja sainkin myöhemmin postissa USAssa minulle varta vasten tehdyn vaatevärikartan. Kuin valtava paino olisi otettu pois minulta. Luulin että kaikille käy kaikki värit ja varsinkin naisellisuuden symboli pinkki. Minulle ei suotu sitä pinkkiä mutta aivan uusi värimaailma uusine värineen oli avoinna. Muutos oli positiivinen ja niin luonnollinen että halusin myös muiden kokevan jotain vastaavaa. Oletko itse miettinyt mitkä värit sinulle oikeasti sopivat?

Päätin hakeutua saman tien kansainväliseen Beauty For All Seasons -värikonsulttikoulutukseen. Kiitos kuuluu äidilleni, joka lainasi minulle rahat koulutusta varten.

Matka värien kanssa on ollut erittäin mielenkiintoinen ja opettava. Samalla kun olen saanut opettaa uusia värikonsultteja olen itse myös oppinut todella paljon. Olen saanut unelma ammatissani matkustaa paljon sekä Suomessa että ulkomailla. Nautin suuresti maiseman vaihdosta sekä eri kulttuurien tuntemisesta. Ympäri maailmaa naiset haluavat löytää juuri heille sopivan tyylin pukeutua sekä vaatekaapin joka sopii juuri heille ja toimii kaikissa tilanteissa. Tyyli on paljon kestävämpää kuin muoti ja ajaton vaatekaappi tai puvusto ei välttämättä maksa paljon. Nykyisin kierrätys on uusi musta.

Matkalleni on mahtunut useita kansainvälisiä tunnustuksia ja palkintoja. Ensimmäinen Amerikan koulutusmatkani tein Floridaan Miamiin. Yksi ehkä kaikkein mieleen painuvimmista oli Doctor of Dress -kunniapalkinto kansainvälisessä väri- ja imagokonsultti seminaarissa Cancunissa Meksikossa.

On ollut mahtavaa oppia ja saada seurata suomalaisia esikuviani sekä maailman kuuluisimpia stailisteja jotka ymmärtävät värimaailman merkityksen.

Vuosien saatossa työni on kehittynyt väreistä ja meikeistä kokonaisvaltaisempaan tyylin ja henkilökohtaisen brändin rakentamiseen. Digitaalisuuden vahva mukaantulo sekä nykyinen hektinen meno työ ja deitti markkinoilla ovat tuoneet mukavia mausteita tyyli- ja imagokonsultin työhön.

**

Kuluneiden vuosien aikana olen auttanut satoja myös monia julkisuudesta tuttuja suomalaisia, tyylin ja värien parissa. Ehkä olet joskus miettinyt miksi suosikki julkkiksesi onnistuu aina näyttämään niin hyvältä? Työssäni minua inspiroivat asiakkaiden tarinat. Tällä hetkellä minulla on parhaimillaan asiakkaita jo kolmessa polvessa. Tyylitietoisuus ja kauneus periytyy usein äidiltä tyttärelle. Itselläni ei ole tytärtä mutta kun pojastani tuli teini-ikäinen sain silloin tällöin toimia hänen tyylikonsulttinaan.

Asiakkailta saamani palaute on suuri lahja, joka vuodesta toiseen ylläpitää mielenkiintoani ja haluani kehittää osaamistani tämän antoisan ammatin harjoittamisessa.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä